Wednesday, August 28, 2013

Berlalunya Bulan Ogos


waaaa...lame giler tak meng'update'... hihi... so sorry... busy travel.. sekejap di JB sekejap di Pahang... hewww....

macam takder citer je kan bulan nie... tapi sebenarnya... i have a lot of things to share with you... but cerita dah lapukk... no need la kan... hikhikhik...

Alhamdulillah... bulan Ogos masih dikurniakan rezeki walaupun tak banyak... masih mencukupi buat ku... *peace..

baby GP dah half yang sold... masih ade beberapa ekor je lagi... menanti untuk beralih tangan ke new owner.. =) ~ pray the best things for them...

but... bulan nie ade 2 ekor baby GP yang baru lahir from Omma... tak tahu jantina lagi... sebab saya tak dapat nak pastikan.. *warna kali nie..keluar yang gelap-gelap...so susah nak pastikan... huhuhu

niat untuk adopt kitty masih di teruskan... kalau this year hidup masih huru-hara so.. kena lah postpone untuk the next year... *menahan nafsu melihat kitty comel-comel...melting habisss okayy...rase nak grab terus je..TAPI...saboooo....

heyyy...since i have my own camera... so i just suke snap-snap and buat caption... hahaha... *nanti saya share kan yer... =)

bile jobless nie... hidup kadang-kadang rase sesak sangattt... tapi selalu think positif and berkata dalam hati... "cukuplah sekadar apa yang dimiliki " .. bile diberikan rezeki itu adalah kurniaanNya.. dan jangan lupa berkongsi... Alhamdulillah... walaupun tak dapat memenuhi kemahuan sendiri , saya dapat memenuhi keperluan budak-budak TMJ kat sini...

~ Noty ~ Chombi ~

~ Ibuk ~
 Kehilangan yang tersayang ....


~ Achai ~
nak tahu macam mana saya jumpe and kehilangan Achai ?? mehh terjah sini 

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog