Friday, September 27, 2013

Stray Cats di Kamsis


Long time tak update blog... owhh... my blog usang... maafkan ku... hihi...
baru balik tournament di Politeknik Melaka baru-baru nie... so alot of preparation and things to do... 
and u know what ? kami dapat second place for a Business Plan Competition .. hehe... boleh lah bukak busniess pulak lepas nie kan.. Insha Allah .. Amin,... dengan niat tulus dan ikhlas terhadap minat ku ini.. =D

mehh...layan pic sekerat dua... hikhikhik

M.E

the T.E.A.M
Alhamdulillah... sesangat... memag kemenangan yang tidak di jangkan... really shocked okay that time... macam tak percaya... seriusss.... 

ini semua hasil usaha kami... and tiupan semangat dari pensyarah pengiring kami Puan Zaiton.. mama kesayangan kami... hihihi

now nak story pasal stray cats di kamsis saya... 

owhh...memang banyakk okay...

semalam balik dari Melaka pun ternampak new cats ... haishhh...siapalah yang buang kucing dalam kamsis nie... tahu tak.. setiap hari ade persaingan... pagi-pagi kucing jantan dah bergaduh macam hape... 

kucing betina pulak.. bunting sentiasa... alot of new kitten... kesian tengok kitten yang berkurap badan luka-luka pergaduhan tak semena-mena... hmmm...

baru-baru nie ternampak iklan di KAKIMOTONG.. tentang kucing give birth di kamsis saya.. *femes seketika...hihi...

Alhamdulillah...ada adopter yang sudi amik the mama and the kids... kalau tak.. tak tahu lah nasib dia macam mane.... nak survive....

pihak warden kamsis pun taknak student kat sini bagi makanan pada kucing... and take care of the cats... poor them... nak bagi makan jadi serba salah.. sebab nya.. nanti bilik jadi tumpuan utama... and the cats mula buat penanda kawasan sekitar bilik.. hmmm... tak tahu nak cakap apa... hope this situation will get the solution soon.... 

~ pray for them ~

more info... leh tengok sini...


Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog