Friday, March 15, 2013

Info : Haiwan Peliharaan dan obesiti


Assalamualaikum...

ternampak keratan akhbar nie yang di share oleh seorang ahli group pet lover...

ia membuatkan saya terfikir sejenakk.. wahhh...gitu ... hahaha.. tapi serius... really ?? is it true ??

bagi saya ia masuk akal jugak... having pets memang banyak kerja.. jadi banyak lah aktiviti seharian kita... and itu termasuk sebagai exercise jugak kan??

bile ade pets nie... kita nak kena sentiasa bersihkan cage... bagi makan... bermain... jadi untuk someone yang berbadan besar / suke makan macam saya... hehehe... ia sebagai latihan pembakar lemak jugak... tak perlu nak ke gym untuk amalkan gaya hidup sihat... haha

YES !! saya sokong statement ini... ia sangat masuk akal... untuk someone yang macam saya , jobless and 24 hours di rumah... kerja-kerja kat rumah tak cukup lagi untuk membakar lemak tepu yang ado nie.. haha...

so... Jom lah bela pets untuk membakar lemak and AVOID OBESITY....

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog