Sunday, June 23, 2013

Pet World 2013 di Mid Valley



it was a dreams come true... Thank abah... for the best day in my life... walaupun masuk senseorang dalam exhibition nie... tapi saya enjoy by myself...


entry fee RM 5 for adult and RM 3 for children... my first impression.. woww...it is a big event... walaupun tak banyak haiwan eksotik.. yang ade just SG , HH and ape entah lagi.. it more on cats and dogs... tapi okay la... saya masuk je walaupun tempat anjing... hahaha... no need to think negative la kan... they just animal... =)



 area khas untuk small animal... kast sini dia ade pets show untuk bunny and cavy tapi tak banyak la... and ade jugak tempat untuk kanak-kanak bermain dengan bunny... *dia buat macam palypen untuk bunny but kanak-kanak boelh masuk untuk pegang-pegang bunny , bagi makan.. bergambar... macam tu la...


abby roan guinea pig... nie je sempat snap pic sebab saya tertarik dengan satu area dia letak sample makanan brand oxbow... ada bermacam-macam jenis pellet and hay ... *tak sempat nak snap pic.. khusyuk sangta tengok pellet brand mahal nie...hahahaha


kast situ also ade ikan... aquatic area la kan... tapi tak banyak satu deret je booth aquatic nie... macam pameran pun ade jugak...

then... apa yang saya beli ?? huhu... nie haaaa.....


pergi pets world beli kat daiso... huahuahua.... takpela.. kat Kuantan takde daiso kan... hihi..
saya beli pet comb and wire basket ... untuk letak hay... hihihi... *jimat..

opss..ade lagi....

saya beli nie haaaa.... sampai kopak poket ku..bulan nie... Y_Y


GENESIS !! Extruded Guinea Pig Food... 1kg RM 28.80 ... fuhh...lagi mahal dari Hagen Cobayes... tapi berbaloi la... next time kumpul duit beli yang 2kg pulak... huhu

ohh..yang nie saya beli kat Pets Wonderland... urff... takde souvenir dari Pers World... sebab nye trelewat nak masuk balik.. pukul 9 mlam di dah sekat jalan masuk untuk tutp... hmmm...maybe next event ... yeayyy... 14 December 2013 di JB pulakkk.. Insha Allah... =)




Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog