Sunday, June 30, 2013

Review : Genesis Extruded Guinea Pig


Baru-baru nie saya ade try new pellet untuk my GP... so far sangat berpuas hati... 1kg hanya untuk seminggu... niat nye nak bagi Bella and her pups... tapi yang lain pun sibuk 'wheek'... konon-konon nye just bagi rase... tapi bile bagi Bella... yang lain berbunyi tak henti ... hewww...dasyat selero anok kawe nie.. hahaha...

Testimoni

1 kg = RM 28.50 
2 kg = RM 43.00
4.5 kg = RM 85.00

mesti korang rase mahal kan.... and 1 kg untuk 2 ekor Gp dalam sebulan lebih... *kalau korang selang-selang dengan makanan lain ( veggie , grass dll ) ... affordable la kan... *kalau poket gebuss la... 

tapi kalau macam saya.. hanya bagi untuk certain cases je.. macam Bella ...

see..... !!!

bulu gugur semasa preggy and giving birth
 tengok lah dia sekarang... tak santekkk.... sakit nye mata !!

Bella with Genesis
so.. kene lah mem'pokai' kan poket... BUT... berbaloi... Alhamdulillah....

truely... saya suke packaging 1kg nie... sebab dia boleh seal balik... untuk mengelakkan daripada pellet masuk angin...and boleh recycled balik... masuk pellet lain... hahaha... sebab plastik dia keras... 

and pellet dia kecil-kecil , comel je.. bolat-bolat... terus bagi.. tak perlu nak potong-potong ... memang takde pembaziran... my Gp love it... =D

mane nak dapat pellet nie ?? pet shop yang saya pernah pergi sekitar KL korang boleh cari dekat Pets Wonderland Mid Valley @ Pet Lover Centre Ikano..*psttt.. PLC tengah on sale sekarang !! ( pet shop hanya jual yang 1kg je... )

kalau nak beli 2kg & 4.5kg korang boleh cari Golden Pine Rabbitry ( area Damansara ) tapi korang boleh check agen yang berhampiran korang dengan encik nie...

# kenyangkanlah GP korang dengan makanan yang berkhasiat okay... ^_^

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog