Thursday, April 11, 2013

Baby GP day 2...


hari nie.. baru berkesempatan nak snap picture my baby GP... haha... day first agak tak berani jugak nak pegang lame-lame and menganggu Omma with her baby... but hari nie... dah ade keberanian sikit... weeee....

excited tengok baby Gp berlari and makan... wahhh...dah makan.... hahaha.... belum habis pantang lagi kott... hahaha..

First time having baby GP saya agak kalut jugak... sebab tengok cage ada darah and bulu Omma berdarah-darah... serius ... saya sangat risau... then untuk beberapa minit... i'm okay... and excited tengok baby yang keluar tu... after get birth mummy GP akan makan uri dia untuk produce susu... but Omma tak makan pun... tu yang saya agak pelik sikit... but hari tu ade terbaca some post tentang memakan uri @ tak.. should not be a problem... yang penting jaga pemakanan si ibu untuk produce more susu untuk the babies...

macam mane nak banyakkan susu ibu GP ? saya ikut petua mase bela rabbit je... iaitu bagi alfafa hay / sumber protein ... makanan tambahan lain , saya tak pasti... pernah ternampak post makanan tambahan untuk mummy GP dekat group dia macam campuran bijirin-bijirin..but i'm not sure bijiran ape...hihi


okay... meh layan picture japp... baby GP day 2... =)

# semoga membesar bagai johan !!

dah mula makan pellet... =)


menyusu time ~

haha...take turn yer...


 wheek...wheek... Salam Perkenalan... hihi



Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog