Tuesday, April 9, 2013

Kelahiran baru..


Kelahiran pagi nie... memang sangat terkejut okayy...

mane tak nye... my mum macam histeria dah... hahahahaha....

my GP yang beranak dia plak yang histeria... hohohoho


first ingat sekor je... saya pun.. tak kesah... yang penting dia selamat melahirkan...

tibe-tibe...tengah-tengah borak dengan my mum and makcik yang datang kat rumah nie...

terperasan macam ade benda berlari-lari depan cage Bella.... 

saya rase tak sedap hati then check la... i thought that my hedgie escape... hahaha...

then terjumpa sekor lagi baby.... Oh no.... macam mane boleh terkeluar nie... errr??? terjatuh ???

cuak sangat kott... letak balik dalam cage Omma... terus dia nyusu... lapar la tu... haishhh... sejak bile la dia jatuh nie.... tengah-tengah menyusu... dia terkeluar lagi dari cage n jatuh !!!

errr.... terus grab and transfer Omma dalam bakul with the babies.... haishhh.... camner leh jatuh nie..

harap-harap survive lah yang sekor tu... dia nampak aktif... tapi tak tahu la kan... if ade kecederaan dalaman...

harap-harap ookay la.. i'm so sorry.... tak tahu pulak... mereka tu kecik sangat sampai boleh lobos dari cage... hmmmm....

# semoga selamat ye sayang-sayang ku... 

owhh.. by the way... both a american crested... just tak tahu gender je... 
saya memang tak pandai nak tengok gender nie... hahaha...


> 1 <

> 2 <

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog