Monday, May 6, 2013

Lawatan Ke Guinea Pig Farm Banting


Semalam ( Sabtu )...it was unplanned visiting ... saya just tanya kak maria je bile dia nak ke KL .. then dia cakap sabtu tu.. so... tak dapat lah nak kirim barang dengan dia.. *sebenarnya nak kirim barang GP je.. but sekarang poket tengah kering... duit yang saya save for my baby ... saya terpaksa guna untuk lunas kan segala masalah... malas nak bertekak and argue for nothing..lebih-lebih pasal money... i hate that... why people lebih mementingkan money than friendship ?? urff... ini semua dunia... ( bak kata my lecturer dulu laa... ohh...encik Muz .. i miss your long speech..hehe )

okay berbalik pada story kita la kan... then tibe-tibe kak maria ajak ke Banting ke GP farm tu la kan ... aikk ?? mimpi apa la kak maria ajak ke Banting nie... huhu... but... peluang hanya sekali... apa salah nya datang kan..tengok-tengok je... errkk?? tengok-tengok je.. macam tak percaya ayat tu... hahaha... *for sure memang bukan tengok je....

sebut pasal Gp farm kat Banting mostly mesti dah tahu kan siapa owner dia... Yup.. En.Sahril is the owner...and he is super duper nice.... memang lepas nie..datang kat dia jela kalau nak cari GP... hahaha....but this is our first time datang Banting... banyak kali salah jalan jugak lah.... Alhamdulillah...abg din is good driver so... its not really hard for him untuk mencari jalan keluar before tersasar lebih jauh... hahaha...



first menjejakkan kaki ke farm dia... makk aiiihhh.... giler banyak....rambang mata pun ada... satu farm nak pusing... daripada luar ... sampai lah ke atas tempat GP persendirian yang dia asingkan.... hewwww... and not only that.... kat situ ada itik yang besar and comel.. also ada ayam belanda yang hanya boleh tengok dari jauh... *takut jugak kena kejor nanti...hahaha....

after me'round' kawasan bagai YB... hehe... then kak maria tanya umur untuk beli mase night market nanti... wahhh....kak maria nak beli untuk night market la... hehe... then kami usha-usha harga dengan En.Sahril nie.. so..we decide untuk ambik breed.......

upper view only... after booth baru fully upload 


 abbyruvian and silkie je... not too expensive cause kami nak jual untuk night market kan... mahal-mahal... orang tak pandang sangat kecuali...they already know about GP and its market price...

range price dekat farm nie?? for me... very affordable.. and banyak sangat pilihan yang korang boleh choose yang mane korang suke... hihihi... for me.. Yess... saya rambang mata semasa nak pilih... selamat lah kak maria inform nak breed ape.. so.. yang mane available that time jela...



# one fine day.... i will be back...untuk collect breed idaman hati ku... hihihi

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog