Wednesday, May 1, 2013

Nite Market Moment..




26-28hb April 2013 hari tu ade story pasal night market kan... and i told u what?? sambutan sangat hangat and meriahhhhh.... ohh.. i really miss that moment... kalau lah setiap hari boleh buat night market kan bestt... hahaha... * tapi something macam pets nie... buat hari-hari lama-lama orang akan jadi bosan kan... sebulan 2 kali pun dah okay rasenye... huhuhu... nak buat lagiiiii.... 

but that time... saya sangat busy... and nak snap picture pun tak dapat.... so.. picture kat sini... adalah hasil daripada kak maria yang snap... and i just edit-edit jewww.... hehehe... jangan marah haaa....


 
FIRST DAY
sebenarnya mase nie saya sampai agak lewat... dalam pukul 8 lebih... huhu... bukan ape.. terlupe abwak makanan hedgehog... so singgah kedai... alang-alang nak pegi makan kan... hihihi...

so.. 8 lebih samapi booth... kak maria dah siap setting booth... saya pun angkut my pets for pets show jela.. tak lame lepas tu... syiera datang... hihi.. dia bawak baby dia ( hedgehog ) ... so.. borak-borak kejap... datang pulak ifa , dia bawak sugar glider... =) ... so lepas mereka datang tu... agak meriah lah jugak dengan suara kami yang bercerita tak henti pasal pets nie... hahaha... seronok if ada minat yang sama kan... 

Ifa dengan Syiera pun banyak membantu semasa booth nie... memang busy sangat... kami saling tolong menolong share info.. hahaha... Syiera membantu untuk info hedgehog , Ifa membantu untuk info glider... and me...of cause la guinea pig.. sebab kat situ saya sorang je yang ada bela GP... huhu... first day..memang out of control... mereka balik sebelum pukul 11.

but dalam pukul 11 lebih baru Kema datang... with her boyfie... haa... ada lah jugak kawan kan... group SG lagi yang datang untuk hari pertama... ^_^ .. pukul 1.15 baru kami berkemas , and makan sebelum balik..


 

SECOND DAY

oleh kerana saya stay di Kuantan ... so second day.. saya tolong kak maria setting booth... pukul 7 lebih kami sampai... setting-setting dah pukul 8.. pengunjung dah ramai... hewww... memang tak sempat nak duduk-duduk...

hari kedua nie Syiera datang lagi... weee...memang best... tapi Ifa tak dapat datang... but its okay... Kema datang awal... and stay kat booth lame jugak lah... memang happening lahhhh.... second day memang kecohh yang amat... gelak sakan... macam apa... hahaha...

but that day we have sorang pengunjung dari group marmut... Tengku Fareez... dia bawak crested dia... dia dari Jengka.. ermm..lame jugak lah dia stay... sampai GP dia pee kat baju saya... errr..hampehh betoll...

second day , lewat sikit tutup... nak dekat pukul 2.. baru balik... hewwww...




THIRD DAY

hari ketiga nie... saya sampai dalam 7 lebih... sebab bertolak dari Maran... tapi sempat lah tolong kak maria setting booth sikit-sikit... just tak dapat tolong kemas je.. sebab kena balik.. abah dah tunggu.. huhuhu..

third day nie... i manage to sold my albino hedgehog... sebenarnya.. tak sanggup ank jual.. sebab dia dah pair kan... kesian yang jantan... lagipun pakcik tu kuat loya buruk... @_@

hope my albino in safe place.. with new owner... Amin ~

haaa... this day.. saya bawak my Bella... ramai pulak yang berkenan ... siap nak beli dengan harga tinggi lagi... ohhh...No... itu kesayangan ku... tidak mungkin ku lepaskan... they just love Bella sebab mereka ingat Bella is a puppy yang bulu panjang tu... eerrr?? and lagi 1 sebab Bella pakai sepit rambut... so.. nampak sweet and cute lah kan... hehe...perasan sebentar... tengok lah owner....

abaikan si tudung hijau...hahaha

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog