Sunday, May 12, 2013

Si Boboy Pregnant



hahaha...belum story lagi dah gelak... serius...saya pun tak sangka sangat-sangatttt.... hihihi

Boboy pregnant?? bayangkan lahhhh.... i thought that he is a MALE !!!... no wonder lah Oppa tertarik pada Boboy...hahaha.... dia dah preggy baru tahu yang dia adalah FEMALE...

actually , saya memang jarang main dengan dia lately... busy sangat and yang lain pun dah lame tak dapat keluar cage bermain-main...sebab  saya busy sangat dengan healing process GP yang dari banting tu... just bagi makan...and mandikan... mase nak mandikan Boboy tu yang terperasan perut dia besar semacam... well.. Boboy memang gemuk sikit dari yang lain.. saya ingtakan cacing... huhu... tapi mase angakt and nak mandikan dia tu... tergerak hai nak rase perut dia... Yess... ada macam ketulan..but belum keras... tapi still BIG !! homaiii....

kembang tak saya ?? huhu

so..memang lah tersangat pelikkksss.... no wonder la... Bella tak preggy... sebab inside cage 2 female... huhu... Alhamdulillah mereka tidak lessy...hihihi... so now..induk ade 3 female and 1 male... hewww...

Bella je yang tak preggy lagi... ermmm..kene cari yang pakar nie untuk jadi husband Bella.... huhuhu

and now..stok makanan berkali-kali gandanya... kering poket makk nakk oiii... ~ tak pela demi anak-anak tercinta... kikikiki



now... bulanan kene prepare .....

4kg cobayes + 2kg cargill *mixed , 5kg hay , 4 botol ancipine , 2kg carrot , 2 kg timun , 1kg capsicum (kiraan kasar untuk 10 ekor GP)

fuhhh... gila kentang... tak ape.. insha Allah berbaloi... =)

hope Boboy and her the pups will safe... erkk?? Boboy ke? do i need to change her name???

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog