Friday, February 15, 2013

GP makan kulit tembikai ..

Assalamualaikum....

hari nie saya bagi GP saya makan kulit tembikai ( first time ) hahaha....

kalau ade yang fikir.. "kenapa bagi makan kulit ?? kenapa tak bagi isi tembikai ? kedekut nye.."

okay...kat sini buka nye nak kedekut ke hapa ke kan.. just mereka boleh makan kulit tembikai tu.. so tak salah kan bagi makan ? isi pun bagi jugak.. tapi tak banyak lah... kandungan air dalam tembikai kan banyak.. manis lagi... so avoid kan benda manis-manis terlalu banyak pada GP.. haa.. bagi je kulit.. gigit-gigit , kunyah-kunyah boleh telan... haha... takdela nak mengigit cage dengan coroplast kat dalam cage tu... *sakit ati (tangga coroplast dah makin hancusss)

try la bagi... mesti mereka suka... =)

like my GP... sampai berebut tauu... padahal bukan bagi sikit.. ade 2... sekor satu la ye...

~ berebut ~

bella dah bawak lari 1 kulit tembikai

~ akhirnyeeee ~

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog