Tuesday, February 12, 2013

Review : CDF ( Complete Daily Food for Sugar Glider )

Assalamualaikum...

CDF nie antara makanan SG yang ada kat Malaysia nie.. homemade . Selain tu ade jugak GliderSlurp homemade dan jugak HPW ( boleh beli dari petshop ).. nanti saya review satu-satu okay.. =)


 KANDUNGAN / INGREDIENT :

chicken meat,apple,egg,yoghurt,honey,oat wheat germ,vit.meneral,fish protein.and milk displacer for CDF special. PRODUK muslim. KHASIAT CDF(ADULT) *cornea yg rosak boleh diubati dengan mengunakan product ini(mata putih) *cirit dapat dirawat *merupakan makanan pelengkap harian kepada sugar glider anda *segala vitamin yg d'perlukan terkandung dalam product ini *masalah keguguran bulu dapat di atasi *air kencing dan najis kurang berbau berbanding biasa *dapat memberikan berat yg optimal/masalah obesiti dapat di atasi CDF(SPECIAL) *khas untuk joey/underage sugar glider *merupakan makanan pelengkap harian bg joey/underage sugar glider yg ditingalkan oleh ibu (segala kebaikan yang terkandung CDF(ADULT) juga terkandung dalam CDF(SPECIAL) *Khasiat yang lain sebagai PRODUK KESIHATAN.. dan juga memberikan sg anda kelihatan sihat,aktif dan bulu yang bersih dan kurang berbau.




CDF "A"= Adult (Berat bersih 100g) .
( Sesuai pada sg umur 3bulan keatas)
Dirumus khas untuk sumber makanan sg setiap hari. Memerlukan simpanan yg betol setelah digunakan. Mudah digunakan hanya perlu tambah air. Bau yang menyelerakan. Disyorkan Untuk bilangan sg yang kurang dari 3 ekor.

Khasiat :
a) Megurangkan bau poo n pee, serta bau badan
b) Membantu Masalah keguguran bulu.
c) Memberikan tumbesaran yang sihat
d) Mencegah dari pelbagai penyakit
e) Membantu masalah cirit
f) Memberikan mata,bulu yang cantik.
g) Membantu Memberikan tahap selera makan.


CDF "S" = Special (berat bersih 100g)
( Stok Terhad) (sesuai pada underage dan ibu sg yg mengandung).
Dirumus khas bagi membantu sg yg bermasalah dan juga membantu sg mendapat nutrisi yang cukup dlm perkembangan dan kesihatan. Mudah digunakan hanya perlu tambah air.Bau yang menyelerakan. Disyorkan Untuk bilangan sg yang kurang dari 3 ekor.

Khasiat :
a) Megurangkan bau poo n pee, serta bau badan
b) Membantu Masalah keguguran bulu yang serius.
c) Membantu masalah kornea mata * jangka masa sembuh bergantung pada jenis kerosakan dan persekitaran.
d) Membantu tumbesaran yang sihat terutama dibawah umur.
e) Mencegah dari pelbagai penyakit
f) Membantu masalah cirit
g) Memberikan mata,bulu yang cantik.
h) Membantu Memberikan tahap selera makan.




CDF golden powder (berat bersih 100g) =Sesuai pada kedua dua umur. Dirumus khas untuk memudahkan dibawa kemana-mana .Mudah disimpan .Memerlukan campuran air,madu dan yogurt. Disyorkan pada bilangan sg yang lebih dari 4 ekor.

Khasiat :
a) Megurangkan bau poo n pee, serta bau badan
b) Membantu Masalah keguguran bulu.
c) Membantu tumbesaran yang sihat.
d) Mencegah dari pelbagai penyakit
e) Memberikan mata,bulu yang cantik.
f) Mengawal obesiti.



CDF INSTANT golden powder (IGP) berat bersih 110g=Sesuai pada kedua dua umur. Dirumus khas untuk memudahkan dibawa kemana-mana . Mudah disimpan . Bau yang menyelerakan. Memerlukan campuran air sahaja. Disyorkan pada bilangan sg yang lebih dari 4 ekor.

Khasiat :
a) Megurangkan bau poo n pee, serta bau badan
b) Membantu Masalah keguguran bulu.
c) Membantu tumbesaran yang sihat.
d) Mencegah dari pelbagai penyakit
e) Memberikan mata,bulu yang cantik.
f) Mengawal obesiti.
g) Membantu selera makan.

nie some of picture testimoni... =)

sebelum menggunakan CDF

beberapa bulan selepas menggunakan CDF

okay kalau nak tahu lembih lanjut korang boleh join group nie... CDF Complete Daily Food for Sugar Glider

nak cari agent terdekat untuk dapat kan CDF nie?? go this link
http://www.facebook.com/groups/cdf.sugarglider/doc/386617568085365/


Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog