Friday, February 22, 2013

Rumah baru untuk my GP ..

Assalamualaikum...

hari nie.. tetibe je my mum and dad ajak ke Kuantan... ermm...macam pelik... sebab dah pukul 3 petang kot nak ajak berjalan... tapi dah orang ajak.. layan kan jela...

tapi saya memang ade motif pun nak ke Kuantan tu... hahahaha...

oleh kerana my GP dah bertambah... so i need a big space... like i said dalam entry New GP in the House !!

nak cari cage untuk Oppa & Omma...

but last-last saya fikir new cage for Bella & Boboy... huhu... bukan ape... untuk recover bulu Bella yang dah barbering tu.... cage kecik pun one of reason terjadi nye barbering *haishhh....

Barbering : GP lain memakan / mengunyah bulu GP lain...
Faktor : cage kecik , tiada makanan ( sebab tu hay kene sentiasa ade dalam cage ) , cuaca panas ( GP tak selesa )

So...ini lah hasil nyerrrr.... duit simpanan + duit upah ... hohohoho

haha... big enough huh?? huhu
okay... mereka sangat suke kan nye...

masukkan dalam cage buat perangai weirdo.... lepas tu popcorning tak henti... berlari sane sini... ahahah...

Popcorning : tingkah laku GP yang menunjukkan dia gembira ( melompat-lompat )

Harga ?? just like i expected la.. RM90 ...tempat lain boleh dapat lagi murah kottt... then saya beli pellet FFM 1 kg Rm2.60... huhu... nak ajar mereka makan pellet murah.. mase emergency nanti boleh gune... huhu... * Hagen kadang-kadang susah nak cari... ,water bottle RM15... ohh...my...agak mahal tapi terdesak...layankan jela...huhu... and one more... chew toys... color carrot.... RM 8...  so total RM116 .. tauke tu ade kurang-kurang SIKIT ..

color carrot ( chew toys )
rase puas sangat bile dapat bagi mereka keselesaan... insha Allah... kalau ade rezeki lebih lagi.. akan beli 1 lagi cage besar untuk Oppa & Omma... ~ Aminnn....

sejak-sejak cage baru makan pun nak beromantikk... huhu....

# persoalan Bella...masih belum terjawab.... = (

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog