Sunday, July 14, 2013

Nasib Stray Cat di TMJ


2 hari tunggu si Putih... tapi dia tak balik jugak... hmmm... tak tahu nak cakap and buat andaian... harap-harap dia sentiasa di bawah lindunganNya...

macam nie la nasib kucing jalanan kat sini... anak kucing tak sempat dewasa jadi mangsa korban jalanan kereta / motor kat area perumahan nie... kucing besar pulak... bermacam-macam penyakit and sakit... gaduh lain , kene berembat dengan orang lain , jadi mangsa abuse budak-budak nakal lain... haishh... tak tahu nak cakap apa... i miss Putih... =(

mase dia sihat dulu... i miss u Putih..
so...sekarang...saya masih meneruskan memberi pertolongan kecil kepada stray cats kat sini... si Abok... yang dulu mangsa abuse budak-budak nakal kat sini..dah makin gemuk...and penglihatan dia... Alhamdulillah...dah tak macam dulu...walaupun bukan 100% sembuh...

terlebih manja sekarang...pantang bukak pintu terus masukk... and pantang jugak nampak kaki...melesett je tak habis-habis... 
bila ternampak ibu si Putih... sedih pulak tengok dia... anak-anak dia semua tak dapat survive... nie lah nasib si ibu stray cats...

ini nenek si Putih...
ini lah ibu si Putih

dan ini kakak si Putih....
ehhh... i know all the generation si Putih la... huhuhu...
but...Putih je yang tak dapat di selamat kan.... = (

3 generasi sedang menjamu selera.... hihi


# ehhh... saya rase nenek si Putih nie baru lepas beranak sebab perut dia mengelebeh dan jarang nampak dia sekarang.... ermm... bertambah-tambah lah stray cats di sini...


pray the best things for them... ^_^

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog