Saturday, July 13, 2013

The Budak first time bath !!


Okay... hari nie merajinkan diri buat grooming untuk all the budak yang berumur sudah 1 bulan... hihihi....

so..hari nie adalah first time mereka mandi... and emmandangkan hari nie hari jumaat ... elok lah jika di mandikan secara berjemaah... hahaha... *padahal mummy dia malas nak mandikan sekor-sekor... huhu

"mummy...kami sejukkkk"
so first time bath... kene lah amndi air suam... so letak dalam besen beramai-ramai and shampoo sekor-sekor...lepas tu bilas .. balut dengan kain... letak dalam container...sampai lah selesai ke empat-empat ekor... huhu...

"aiii...dok diamm...susah la mummy nak blow macam nieee..."
haaa...mase nak keringkan bulu mereka nie lah yang mencabar... haishh...tak reti dok diam ...hokeyyy.... mase korek telinga diam pulakk... syokk agak nye... hahaha.... then bagi bexton... untuk mencegah kutu and kurapp...

sebelum

selepas
hahahaha...." fluffy tak saya .... saya dah wangi tau.... " kata ~no name~ .... *sedih nye buat entry nie... anak takde name lagi.... huhu...

ehh...ehhh... salah satu sebab saya mandikan mereka sekali gus adalah untuk merapatkan sillaturrahim meraka tauu... hihi.... sebab saya nak campur kan yang baru dalam cage the boyz... so... risau kalau mereka gaduh.. then better saya mandikan mereka bersama-sama... and bau pun same... hihi

ahli baru dalam cage the boyz

macam adik beradik tak ?? padahal yang satu tu bakal bapak tiri mereka... hahahaha...dapat ayah muda.... =)


# i'm still searching name untuk mereka bertiga... hihihi.. i need 1 name untuk female... and 3 name untuk male... help me.. help me... please.....

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog