Thursday, July 18, 2013

R.I.P : Abok


Pagi-pagi lagi dah di kejutkan oleh my mum... dia kata...

 "kucing belang-belang hari tu... mati kena langgar..." 

saya yang mamai terus segar.... hmmmm....

another stray cats menjadi mangsa jalanan.... what to do ? takkan saya nak lintasan jalan kepada kucing-kucing kat sini... nak buat jejantas ??

my mum cakap.. mungkin kereta pajero yang dia nampak pagi tadi yang langgar... sebba kereta tu memang laju je.... and mase saya angkat body Abok... darah masih mengalir and basah... so... memang baru jela kena langgar.... hmmm.... 

saya memang sedih kehilangan Abok... sebab dia satu-satunya kucing yang manja... and dengar kata saya... walaupun dia hanya stray cat... menumpang untuk makanan... 

saya terkilan sangat dengan sikap manusia yang terlalu gah naik kenderaan tanpa memikirkan makhluk kecil yang melintas... tak kira lah apa haiwan sekali pun... kalau tak sengaja sekali pun... takkan tak boleh berhenti... untuk ambil di tanam... atau skeurang-kurang nya... alihkan body daripada terus di lanyak oleh kenderaan lain... AFTER ko lanyak !! its your fault... !!

tak bermakna dia hanya kucing jalanan... manusia boleh lepas tangan macam tu je... its look like a need a shelter for them... hmmm...

*mungkin si putih menerima nasib yang sama.... cume body dia je saya tak jumpe... =(


Abok in memory... "bertemu di Jannah nanti ye syg... "

Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog