Tuesday, July 9, 2013

Projek di bulan Ramadhan..

ehemm...ehemm... nak masuk bulan Ramadhan kan... Alhamdulillah... semoga kita mendapat keberkatan nya... Amin ~ ~

so... untuk Ramadhan kali nie big project yang my mum cadangkan..hahaha... *my mum cadangkan?? apakah ?? well..sebenarnya dia suruh jual ALL my pets !! memang tidak lah kan... so saya cakap saya takkan jual my pets... tapi saya boleh bertolak ansur untuk memindahkan my pets di belakang...dengan syarat !! my mum allowed me buat barn kat belakang... huhu.. barn ?? bukan lah barn besar sangat just simple and complete with safety barn... *from ular / haiwan pemangsa and also budak-budak nakal kat perumahan nie... hewwww.... bahaya okayyy... my turtle pernah hilang mase my mum letak mereka dibelakang... T_T

usul-usul nya adalah...

1. racun kat belakang..
2. buat tiang gune kayu and dinding playwood  , cover with jaring 
3. atap zink ?? *yang nie maybe saya akan tukar...sebab panas weiii... atap zink.. kesian my baby...
4. rak untuk cage... untuk menjimatkan ruang sebab ruang kat belakang rumah tu tak besar pun... 

so.. what to do bulan puasa nie ?? nak cari kayu..nak cari kayu... hahahaha...

hewww... mesti lepak bulan puasa nie... but anything for my baby... lagipun saya taknak mereka jadi tumpuan orang yang menziarah rumah hari raya nanti... lebih-lebih lagi kalau ada budak kecikk... ohh nooo... bukan kedekut just berhati-hati.... =D

keadaan tempat my pets.... huhuhu *maaf tempat sangat serabut and kalau kemas , sempat 1 hari je nampak cantik...lepas tu serabai macam nie... hahahaha

atas : cage my GP
bawah : box merah ade HH , and cat litter , tempat penyimpanan barang *oppss...benda putih tu  kerusi  tempat lepak my stray cat... =)

kiri : cage Sg tapi jadi tempat GP sebab kekurangan cage... just letak  baby GP yang kurang daripada sebulan.. so taklah sempit sangat...
kanan : cage my SG *malam2 kene tutup dengan kain sebab cats asyik usha my SG je bile nampak depa melompat dalam cage... huhu


so... korang dapat bayang lah kan macam mane keadaan hall rumah saya yang penuh dengan pets nie... berat hati nak pindah kat belakang but apa boleh buat..saya kene lah respect my mum jugak... tunggu ada rumah sendiri lah...saya buat bilik khas untuk my pets.... hihihi...*dream on la Ariesha... selagi boleh... hahaha....

~ till we meet again ~




Labels

accessories (2) adopt (1) akhbar (2) aquarium (1) baby (7) Banting (1) barang2 sg (1) barn (1) bath (1) berjimba2 (1) bleach (1) boarding (1) booth (2) budak2 TMJ (5) cage (4) cat (4) collection (4) competition (2) contest (2) cuaca (2) day (1) die (4) dye (1) event (2) exercise (1) farm (1) FB (4) fish (1) food (1) GB (1) genesis (2) grooming (2) guinea pig (30) haiwan (1) hedgehog (7) hilang (2) hoglet (3) huts (1) ikan (1) info (6) jantina (1) joey (1) johor (2) jual beli (1) kamsis (1) kekeliruan (1) kempas (1) kesihatan (4) kitten (1) klinik (1) kuantan (2) kucing (8) lesen (1) Malaysia (1) mandi (2) memory (4) missing (1) name (2) new (1) new owner (2) new pets (4) newbies (2) pages (1) pemakanan (9) penjagaan (4) pet lover (2) petition (1) pets (11) photo (2) PIS (1) preggy (3) protein (1) pups (1) rawatan (2) resque (1) review (2) sale (8) Sales (3) selaput mata (1) shopping (1) show (3) stray cats (5) study (1) sugar glider (13) tetra (2) tips (4) ubat (1)
Hak Milik Penulisan by LnL PetBlog